Att de unga mer och mer rör sig i det digitala är självklarheter, men ny kan man även se siffror på att äldre finner de digitala kanalerna. Youtube når 21 % av Sveriges befolkning och ökar dagligen. 

768168-technology-mindDagensindustri.se rapporterar om att Youtube firar 10 år i år, 28 maj för att vara exakt. Och visst har det varit, och är, en framgångssaga utan dess like. Miljarder nya unika användare varje månad och nu har de även blivit en av de största tv-kanalerna när det kommer till räckvidd. Det är endast SVT och TV4 som ligger före, men vad man tror är att Youtube kommer gå om dessa. Speciellt nu när man kan se att allt fler äldre väljer att kolla på Youtube-klipp skriver dn.se.

”Personer i åldersgruppen 15-24 år tittar lika mycket på Youtube som de tittar på samtliga traditionella tv-kanaler sammanlagt. Den kraftigaste ökningen noteras emellertid bland personer i åldergruppen 65-74 år där den dagliga räckvidden nära nog fördubblats jämfört motsvarande kvartal första kvartalet 2014.”

Tekniken är vårt allt

Vi lever snart mer i den digitala världen än i den fysiska. Tittar man på företag som http://www.phonelife.se/ som säljer tillbehör till våra teknikprylar kan man se hur utbudet bara ökat för att tillfredsställa våra behov. För visst måste vi ha de bästa tillbehören för att få ut så mycket som möjligt av våra prylar? Men frågan är hur det blir med våra tillbehör om vi i framtiden kommer få tekniken implementerad i våra kroppar, då blir det helt plötsligt vi människor som är tillbehören. Dock är vi inte där ännu, så nu kan vi njuta av snygga skal till våra iPhones när vi kollar på roliga Youtube-klipp. Vill du ha några favoriter som plockats fram till deras jubileum så klicka här.