Olika saker fungerar olika bra lite beroende på vad för företag eller organisation det handlar om. Detta kan appliceras på allt från företagskultur till klädkod, telefonilösningar till hur kontorslandskapet är uppbyggt. Men vad är okej och vad är inte okej när det kommer till mobilanvändning ?

 

Trots att många företag kräver olika saker och har olika behov så behöver de allra flesta ändå en växel av något slag. På https://www.cellip.com/tjanster/telefonvaxel/ går det att läsa mer om detta bland annat.

 

Det som även är bra med företagsmobiler kopplade till en växel är att dessa enheter då inte lika lättvindigt används till slösurfande och andra personliga ändamål. I Svenska Dagbladet går det att läsa om hur en hjärnforskare liknar mobilen vid en elak godispåse, som helt enkelt tar allt för mycket tid och energi samt stör möten och annat. Detta är dessutom något som många chefer skriver under på, men trots detta saknas det helt enkelt policys på de flesta företag – som hanterar just ständig uppkoppling. Det som det tipsas om i samma artikel är att företag bör:

 

  • Sprid kunskap om varför det är viktigt med regler och policys för teknikanvändning.
  • Inför mobilfria möten.
  • Inför ljudlöst som standard.
  • Undvik mobilsamtal i öppna kontorslandskap.
  • Definiera förväntningar på tillgänglighet.
  • Uppmuntra medarbetare att använda de tekniska lösningar som finns på arbetsplatsen för att hantera och sortera information

 

Stockholmare facebookar mest på jobbet

De som är på sociala medier som Facebook allra mest är tydligen Stockholmare, skrivs det i Dagens Nyheter. En ny undersökning visar att vi facebookar minst en kvart om dagen och under arbetstid. Unga anställda använder mobilen lite mer än sina äldre motsvarigheter. Samtidigt är det också så att vi använder Facebook och andra sociala medier mycket mer i dag än för några år sedan – när det kommer till arbetssammanhang. Det är företagsbilder som åker upp i kanalerna som marknadsföring, det är jobbmeddelanden i chatten och kanske till och med sökning efter kandidater till ett jobb på just Facebook.

 

När är det då som mest förbjudet att använda mobilen? Det är faktiskt inte vid just jobbsammanhang enligt en annan undersökning, från Södertörns högskola. I stället handlar det om mobilanvändning när man äter middag med sin partner – det är något som fortfarande tabu. Mer om det i Dagens Industri.