En bra kundtjänst gör ett företag trovärdigt för kunden som då känner sig trygg och väl omhändertagen. Uppstår det problem med en produkt eller tjänst, är det viktigt att snabbt kunna få det stöd man behöver som kund. Det är även viktigt att kundtjänsten är tillgänglig och smidig att komma i kontakt med. Den som försökt få tag på kundtjänsten via ett företag men inte ens hittat var man ska vända sig, blir ofta väldigt irriterad och besviken. Det motsatta gäller om det är enkelt att få hjälp med de problem som uppstått vilket resulterar i en mycket bra kundrelation.

Att få respons och stöd för att hitta lösningar på eventuella problem väger tyngre än att en vara eller tjänst är billig. Särskilt om man kan få ett personligt och trevligt bemötande. Uppstår det oklarheter kring till exempel betalningar, eller räkningar, är det bra att snabbt kunna reda ut frågetecknen. För att kunna sköta en kundtjänst på ett smidigt sätt och samtidigt uppfylla de nyare kraven på sekretess kring person uppgifter, är det viktigt att ett företag använder ett bra CRM system som kan hantera all information som behövs. Det är effektivt om man kan använda ett system som innehåller alla de delar man behöver under samma ”tak” så slipper man betala för flera licenser och programvaror. Ett bra CSM-system är också lätt att lära sig och innehåller en bra support för de anställda att vända sig till vid frågor.

Kundtjänsten allt viktigare

När allt fler tjänster och produkter säljs via nätet är det allt viktigare med ett personligt bemötande i form av en fungerande kundtjänst. Det är bra om kundtjänstpersonalen är lösningsinriktad och tänker på kundens bästa, när samtal och kontakt sker. En bra kundtjänst stärker ett varumärke och gör att en kund mer troligt sprider bra reklam om företaget. Undersökningar har visat att människor lyssnar mer på en nära vän som rekommenderar en tjänst eller vara, mer än vad vilken reklam i världen kan utföra. Därför kan investeringen i kundtjänsten vara väl avsatta pengar som förmodligen betalar tillbaka sig själva rätt snabbt.