Många tycker inte att deras mobiler har tillräckligt bra batteritid. Vad kan man göra åt det? Antingen byter du själv med rätt tillbehör och verktyg, eller så kollar du om du har rätt till ett gratis byte i Apples egna bytesprogram.

 

Det många fick erfara under sommaren 2016 var hur snabbt ett batteri till Iphone laddar ur när man är ute och jagar pokémon i timtal. Men nu visar det sig att många med just Iphone 6 har haft reella problem med batteritiden i sina mobiler, samt att telefonen stängt av sig från ingenstans.

 

Byter batteri till de drabbade – gratis

I MacWorld skrivs det om hur Apple nu har gett upp på batterifronten vad gäller vissa utvalda serier av Iphone 6 och beslutat att de som har fått en mobil med tillverkningsfel givetvis ska få byta batteriet. Men att veta är att detta är ett undantag och att det som nämnt endast avser vissa telefoner. För att se om man ingår i bytesprogrammet kan man titta på serienumret på mobilen och se om sifforna där är inom rätt kategori. Om det visar sig vara så kan det vara läge att lämna in mobilen på gratis byte i en auktoriserad verkstad eller hos en återförsäljare.

 

Så här går bytesprocessen till

Apples hemsida går det att läsa mer om bytesprogrammet och utbytesprocessen. Det står bland annat om hur du väljer ett servicealternativ och att återförsäljarna kontrollerar att mobilen fungerar korrekt innan någon slags service på den utförs – i annat fall kan det nämligen vara så att man inte är berättigad till själva programmet med byte. Att veta är att mobiloperatörspartners inte deltar i programmet, att byta hos en sådan kostar alltså pengar som vanligt.

 

Förbered mobilen för bytesprocessen genom att:

 

  • Säkerhetskopiera datan
  • Stäng av ”Hitta min iPhone”
  • Radera data och inställningar

 

 

Andra sätt att undvika att mobilen stänger av sig själv hastigt och från ingenstans är att enligt en artikel här, inte utsätta den för kyla. Men att undvika att låta mobilen bli kall är lättare sagt än gjort, särskilt när en bor i ett kallare klimat och ändå vill fippla med telefonen utomhus.